ONZE MERKEN

Samen de wereld een beetje mooier maken. Daar staat WAAR Apeldoorn voor.

We bieden mooie producten aan van zowel kleine startups met mooie initiatieven als gerenommeerde merken en producenten waarmee we samen de wereld een beetje mooier maken. Altijd met een goed verhaal, de goede WAARborgen en een eerlijke kans voor de makers.

Onze merken

Zo werken we met voedselmerken zoals Tony’s ChocolonelyInstock, Fairtrade Original en de moestuintjes van Baza. Ook worden we heel erg blij van de echte natuurlijke schoonmaakmiddelen van Marcel’s Green Soap en Seepje.

Maar kijk ook eens naar de prachtige producten van FairForward of Eco Collection als het gaat om bijzondere spullen voor in huis. Of de mooie tassen van MYOMY Paper Bags en handgemaakte sieraden van A Beautiful Story en Julia Otilia.

Natuurlijk ontbreken de Doppers niet en hebben we ook prachtige duurzame alternatieven van Retulp, Stasher en Keepleaf.  En mocht je nu iets bijzonders zoeken voor een ‘huiselijk’ cadeau dan hebben we ook producten van het merk Kinta, de planten van Ogreen, het servies van Twinning company en een uitgebreide collectie aan inspirerende (kook)boeken over gezond leven en welzijn.

WAAR

Tenslotte mag ons eigen merk WAAR niet ontbreken met onze 100%-natuurlijke verzorgingslijn, de unieke notitieboekjes van olifantenpoeppapier, de plantenmanden van lokale grassen en onze zero waste-lijn zoals de herbruikbare wattenschijfjes en de to-go producten gemaakt van bamboe. Hieronder lichten we nog een aantal van onze toppers graag toe.

A Beautiful Story

In samenwerking met een kleine fair trade Zilverfabriek in Nepal en het fair trade initiatief ‘Beads for Life’ brengen de dames van A Beautiful Story de mooiste symbolische sieraden naar Nederland. Stuk voor stuk handgemaakt en waarin edelstenen en gelukssymbolen uit de Nepalese cultuur worden verwerkt. Zo krijgt ieder sieraad opeens een geheel andere betekenis en is het ook nog eens een mooi persoonlijk en uniek cadeau.

Julia Otilia

Prachtige sieraden die met de hand gemaakt worden op Bali waar de makers een eerlijke prijs voor ontvangen. Met het gebruik van natuurlijke materialen en met de natuur als grootste inspiratiebron achter de ontwerpen van de sieraden, vond eigenaresse en ontwerpster Julia Otilia het een mooi initiatief dat er met elke verkoop een boom geplant wordt in het Amazonegebied. Dit gaat in samenwerking met de organisatie One Tree Planted.

MYoMY

Prachtige designtassen gemaakt van duurzaam gelooid leer door Indiase leerwerkers die eerlijk betaald krijgen. Kwaliteit van duurzame materialen wordt gecombineerd met het unieke iconische ontwerp. Samen met hun productiepartners en klanten werkt MYoMY aan hun Do Good Missie om de wereld een stukje beter te maken.

Marcel’s Green Soap

Natuurlijke schoonmaakproducten in de meest heerlijke geuren.  Marcel maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten afkomstig van duurzame bronnen en veilige chemicaliën. Elk product van Marcel’s Green Soap is zonder parabenen, zuren, ammonia, chloor en kleurstof. Daarnaast worden de flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic, wordt er niet op dieren getest, zijn alle producten vegan en minstens 97% biologisch afbreekbaar.

Natuurlijk WAAR

Natuurlijke ingrediënten, plantaardige oliën, heilzame planten, kruiden en bloemen vormen de basis voor de Natuurlijk WAAR-verzorgingsproducten. Deze hoogwaardige ingrediënten bevatten van nature hoogwaardige werkstoffen. De producten ondersteunen het verzorgende en herstellende vermogen van de huid. De producten zijn vrij van minerale oliën, siliconen, synthetische geur- en kleurstoffen, PEG’s. Daarbij zijn bepaalde oliën en extracten van biologische afkomst.

Botma en Bennekom

Botma en Bennekom maakt natuurlijke, handgemaakte zepen en verzorgende producten van biologische ingrediënten. Ze streven naar een duurzame, bewuste wereld vrij van producten die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Daarom zijn alleen de puurste ingrediënten goed genoeg om verwerkt te worden in hun producten. Alles is vrij van SLS, parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen, palmolie, worden niet getest op dieren en zijn zo duurzaam mogelijk geproduceerd.

Thuis WAAR

Onze eigen lijn voor in het huis. Bestaande uit onder andere een brede collectie aan zero waste-producten, zoals herbruikbare wattenschijfjes en rietjes en van bamboe gemaakt bestek, wattenstaafjes, tandenborstels, afwasborstels en nog veel meer producten. Daarnaast heeft Thuis WAAR ook een mooie collectie aan fairtrade-plantenmanden gemaakt van duurzaam gekweekte lokale grassen.

Ogreen

Alle planten die wij in de winkel hebben staan, zijn biologisch en duurzaam geproduceerd. Daarnaast zijn de Kokodama hangplanten ook nog eens fair trade. Ook hebben we de Ogreen Clean Machines in de winkel staan. Deze clean machines zijn wetenschappelijk geteste, luchtzuiverende planten die schadelijke stoffen uit de lucht halen. Afvalstoffen afkomstig van alledaagse producten zoals schoonmaakmiddelen, make-up en meubels worden door de planten opgenomen, waardoor je binnen no time weer schone lucht in huis hebt.

Return to Sender

Return to Sender werkt samen met vrouwen uit de armste regio’s ter wereld. Dat levert een eerlijk inkomen op, waarmee zij hun levensomstandigheden en die van hun gezin direct en blijvend verbeteren. Met een cadeau uit deze collectie, geef je naast een leuk cadeau dus ook een kans aan de maaksters van het product.

WWF

Levensechte dierenknuffels waarbij een gedeelte van de opbrengst naar het WWF gaat met als missie om de rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen. We hebben zowel de babypluche knuffels als de knuffels voor kinderen vanaf 4 jaar.

FairForward

FairForward heeft een uitgebreid aantrekkelijk assortiment aan fairtrade- en duurzaam geproduceerde producten op het gebied van ‘trendy gifts’ & ‘living’. Al een decennia lang koppelen ze kansrijke producenten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika aan de westerse consument die kiest voor eerlijke producten. Van het prachtige ‘Royal’ servies gemaakt van porselein uit Sri Lanka en de bekende Piet Hein Eek collectie tot de kleinere symbolische attenties zoals geluksolifantjes en mooie kaarsen.

Twinning

Kleurrijk servies uit Tunesië. De schalen, kommen en borden worden door de pottenbakkers uit Tunesië nog steeds handmatig vervaardigd. Vervolgens wordt alles gedecoreerd met kleurrijk glazuur, stuk voor stuk, allemaal met de hand. Pottenbakken is een traditioneel ambacht waar de hele familie aan meewerkt. In Tunesië heerst grote werkeloosheid en nog steeds hebben veel mensen geen scholing gehad. Traditioneel ambachtswerk is voor hen een belangrijke manier om toch een inkomen te verdienen.

Kinta

Kinta is leverancier van bijzondere interieurproducten uit de Filippijnen die al ruim 25 jaar hoogwaardig, duurzaam en sociaal verantwoord produceren. Bij ons in de winkel vind je hun prachtige houtcollectie gemaakt van acaciahout, waaronder mooie schalen en prachtige snijplanken. Acaciabomen zie je overal staan in de Filippijnen – langs wegen en op onbebouwde grond. Acaciahout is een niet-inheemse hardhoutsoort. Mooi en met een breed kleurspectrum. Het is ook duurzaam hout: de bomen groeien snel en voor iedere gerooide boom wordt een nieuwe aangeplant.

Pineut

Diverse Do-It-Yourself dranken. Feestelijke flessen met alleen maar mooie ingrediënten en prachtige kleurencombi’s. Whisky, gin, rum en verschillende varianten likeur, gembier en tafelwater. Ieder flesje is gevuld, dichtgedraaid en gestickerd door bijzondere handen. Pineut werkt namelijk met mensen die door hun beperking een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en houden zo een sociale werkplaats draaiende.